Uusi ja odotettu aikakausi turkulaisessa koripalloilussa alkaa

Turku saa vihdoin ja viimein uuden palloiluhallinsa. Turkulaisen koripalloilun ystävät ovat odottaneet salia jo lajin turkulaiselta kulta-ajalta eli 1970-luvulta lähtien.

10.1.2018 on päivämäärä, joka jää turkulaisen koripalloilun historiaan. Tällöin Kristika Turku pelaa vuoden 2018 ensimmäisen kotiottelunsa Tampereen Pyrintöä vastaan Turun uudessa palloiluhallissa. Palloiluhallissa, jota on odotettu turkulaisten koripallon ystävien keskuudessa jo tovin ajan. 

Kristika Turun kapteenin Arto Talvitien mukaan kunnon kotisali on joukkueelle tärkeä asia ja se antaa joukkueelle jokaiseen otteluun oman, pienen etulyöntiaseman. 

“Tuttu ja turvallinen paikka, jonka kaikki pelaajat tuntevat, antaa oman etunsa vastustajaan nähden ja tietysti kotiyleisön antamasta tuesta joukkue saa vielä lisäpotkua pelaamiseen”, Talvitie kertoo. 

Talvitie on pelannut turkulaisen koripalloilun edustustasolla jo pitkään. Hän kuului 2000-luvun alussa pelanneeseen Aura Basketiin, joka pelasi kotiottelunsa vaihdellen Samppalinnan palloiluhallissa ja jo entisessä Caribian 994-hallissa. Tämän lisäksi hän kuului Turun NMKY:n 1.divisioona joukkueeseen, joka pelasi yhden kauden kotiottelut Turkuhallissa. Hänen mukaan sillä kaudella koko joukkue pelasi vierasottelut paremmin kuin kotiottelut. Näistä tarinoista päätellen uusi palloiluhalli on lajille erittäin toivottu. 

“Uusi palloiluhalli mahdollistaa lajin kehittymisen tällä alueella. Nunnavuori meitä hyvin palvelleena palloiluhallina ei ole sen tasoinen, että siellä voisi pelata liigapelejä. Tämä antaa ainakin sen mahdollisuuden, että Turussa pelattaisiin koripalloa maan korkeimmalla sarjatasolla”, Talvitie pohtii. 

Pitkä prosessi päätökseen 

Palloiluhallin rakentamisesta vastanneen Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n toimitusjohtajan Mikko Lehtisen mukaan palloiluhalliin liittyvä prosessi on ollut pitkä. Rakentamispäätöksen jälkeen projekti on kuitenkin edennyt mallikkaasti. 

“Uudistaloa tehtäessä ongelmat liittyvät usein vanhojen rakennuksien purkuihin, joten nyt uutta rakentaessa yllätykset olivat vähissä”, Lehtinen toteaa.

Lehtisen mukaan he tekivät rakennusprosessin aikana runsaasti yhteistyötä turkulaisten urheiluseurojen kanssa. Hänen mukaan urheiluseurojen kanssa käyty keskustelu oli todella kannattavaa, sillä heiltä saadun palautteen takia palloiluhallista tuli alkuperäistä suunnitelmaa parempi. 

“Rakensimme katsomot myös hallin kulmiin, mikä ei olisi tapahtunut ilman seuroilta tullutta kommenttia”, Lehtinen kertoo. 

Uusi vaihe alkaa NYT

Kristika Turku tulee pelaamaan kotiottelunsa Turun palloiluhallissa “kahden kentän mitalla”. Tällöin yleisökapasiteetti on noin 1700. Joukkueen harjoitukset tapahtuvat yhdellä hallin sivuttaisella kentällä, joita halliin mahtuu yhteensä kolme. 

“Tulevan kauden aikana palloiluhallissa on tapahtumia, jotka tulevat meidän harjoitusvuorojen päälle. Näissä tapauksissa harjoitukset ovat Nunnavuoressa, mutta pääsääntöisesti treenaamme uudessa palloiluhallissa”, toteaa Kristika Turun päävalmentaja Juha Ruohonen

Ruohosen mukaan Nunnavuoren palloiluhalli on palvellut edustusjoukkuetta oikein hyvin, mutta niin ottelutapahtuman kuin koripallon eteenpäin viemiseksi uusi palloiluhalli on joukkueelle erittäin tervetullut. 

“Palloiluhalli tuo uusia mahdollisuuksia ottelutapahtumaan, eli pystymme järjestämään siellä parempia tapahtumia niin yhteistyökumppaneille kuin katsojillekin. Pelinkin näkökulmasta on hienoa pelata uudessa ja isossa palloiluhallissa, joka on tehty palloilua varten”, Ruohonen kiteyttää. 

Kristika Turun kapteenin Arto Talvitien mukaan joukkue pelasi syyskauden todella hyvin. Joukkue on tällä hetkellä kautta neljäntenä kahdeksalla voitolla ja kolmella tappiolla. Talvitie uskoo uuden palloiluhallin antavan joukkueelle kotipeleihin uuden piristysruiskeen. 

“Uusi palloiluhalli tuo varmasti jokaiselle pelaajalle pari perhosta vatsanpohjaan lisäten positiivista jännitystä. Toivotaan, että saamme tämän energian näkymään myös peliesityksissä”, Talvitie pohtii. 

 

Kristikan seuraava kotiottelu on siis 10.1. klo 18:30 Tampereen Pyrintöä vastaan Turun uudessa palloiluhallissa. Tulkaa sankoin joukoin todistamaan historiallista ja ikimuistoista tapahtumaa, turkulaisen koripallon edustusjoukkueen ensimmäistä kotiottelua Turun uudessa palloiluhallissa. 

Log in or Sign Up