Otteluraportti: Kristika Turku – Torpan Pojat 29.10.

Kristikalle kauden ensimmäinen tappio, Torpan Pojat parempi lukemin 86-92 (45-41).

Otteluun lähdettiin kutkuttavasta tilanteesta, kun molemmat joukkueet olivat liikkellä voittamattomalla pelillä. Sunnuntaina Turkuun saapuneella Torpan Pojilla oli takanaan neljä voittoa, kun ritareilla oli voittosarakkeessa viisi voittoa. 

Ottelu alkoi Torpan Poikien johdolla, kun ensimmäisen viiden peliminuutin jälkeen vierailijat johtivat lukemin 5-10. Erityisesti helsinkiläisten jenkkivahvistus LD Williams loisti pelin ensimmäisillä minuuteilla tehden kovia kolmeen pisteen koreja. 

ToPon päävalmentaja Pekka Konttinen kehui Kristikaa hyvin organisoiduksi ja kurinalaiseksi joukkueeksi, joka on paha vastus erityisesti kotonaan. Hän kiitteli Kristikaa siitä, että joukkue pystyy pelaamaan näin laadukasta koripalloa pelkillä suomalaisilla. Hän myös sanoi Kristikan takamiehen, Eero Innamaan, olevan tällä hetkellä sarjan paras takamies. 

“Pyrimme keskittymään häneen puolustuspäässä todella paljon. Myös Mikael Sandberg teki kovia ja röyhkeitä ratkaisuja. Puoliajalla aloimme keskittymään oikeisiin asioihin ja löysimme balanssin. Sitten pääsimmekin rinnalle ja ohi”, Konttinen lisää. 

Puoliajalla tilanne näytti turkulaisittain hyvältä sillä joukkue lähti toiselle puoliskolle neljän pisteen johtoasemasta. Kolmas jakso oli ritareille se synkin, koska se hävittiin 13-23. Kristikan päävalmentajan Juha Ruohosen mukaan ToPo tuli kolmannelle jaksolle paljon kovemmalla pelillä molemmissa päissä kenttää. 

“He pääsivät sen myötä omaan rytmiin ja saivat meidät pois omasta rytmistä. Me emme päässeet omaan pelitapaan mukaan ja tämä johtui ToPon kovasta puolustuksesta.”

ToPon puolustus oli Kristikalle myrkkyä, jonka todistaa tilastot. Kristika menetti pallon ottelussa yhteensä 21 kertaa, kun ToPo menetti pallon vain 10 kertaa. 

Kristikan parhaimpia pelaajia olivat jo mainitut Eero Innamaa (24p, 7reb) ja Mikael Sandberg (19p, 6reb, 7/12 fg). “Ässä” mainitsi ottelun olleen hyvä tasonmittaus niin  koko joukkueelle kuin henkilökohtaisestikin. Samalla Ässä antoi kehuja ToPon sentterille, Milton Jenningsille (24p, 13reb).

“Mä lähden tästä ottamaan hieman massaa, jotta ensi kohtaamisessa hän tekee vain 14p”, Ässä toteaa naurahtaen. 

Seuraavan kerran Kristika tömistää parkettia 5.11. Forssan legendaarisessa Feeniksin palloiluhallissa, jolloin ritarit lähtevät hakemaan vierasvoittoa FoKoPo:sta. 

Log in or Sign Up