Otteluraportti: Kristika Turku – Porvoon Tarmo 20.1.

Turun omat ritarit ottivat ensimmäisen kotivoiton Turun uudessa palloiluhallissa, kun Porvoon Tarmo kaatui selvin luvuin 97-69 (52-29).

Kristika oli lauantain kotiotteluun lähtiessä harvinaisessa tilanteessa, sillä se saapui palloiluhallille kolmen ottelun tappioputkessa. Kristika oli hävinnyt JBA:lle, Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille. Joukkueen huomasin sisuuntuneen näistä tappioista.

Ottelu loppui ennen kuin se oli alkanutkaan. Ottelu eteni turkulaisten heiluttaessa tahtipuikkoa. Jo ensimmäisen jakson jälkeen Kristika johti luvuin 31-16. Tarmo ei johtanut kertaakaan ottelua, eikä ottelu ollut kertaakaan tasalukemissa sitten turkulaisten ensimmäisen korin.

Joukkueen yhteispeli näytti myös parantuneen sitten viime kotipelin. Joukkueen uusin ritari, Aubrey Conerly (14p, 4/5 2p, 1/3 3p), oli päässyt hieman paremmin joukkueen pelitapaan mukaan. 

Joukkueen paras pistemies oli heitot läheltä ja kaukaa upottanut Kotkan lahja Turulle, eli Tomi Lommi. Hän teki 26 pistettä heittäen kuusi onnistunutta kolmeen pisteen heittoa. Hän totesi joukkueen pelanneen todella hyvin.

“Tänään oli hyvä pelata, kun sai niin paljon vapaita heittopaikkoja. Tällöin on myös kiva heittää”, Lommi toteaa. 

Todella positiivinen merkki joukkueen pelaamisessa oli koko joukkueen onnistumiset laajalla rintamalla. Kaikki kokoonpanossa olleet pelaajat pelasivat vähintään yli 10 minuuttia ja tekivät vähintään kolme pistettä mieheen. Joukkueen heittoprosentit olivat myös kohdillaan (2p 63%, 3p 43%). Ainoa hiekkous joukkueen pelaamisessa oli menetysten määrä, joita tuli 19 kappaletta selkeästä voitosta huolimatta. 

Kristikan päävalmentaja Juha “Ronde” Ruohonen oli myös tyytyväinen joukkueensa tekemiseen. 

“Porvoon Tarmo oli pelannut kolme edellistä peliä todella hyvin. Tiesimme miten joukkue pelaa ja vastasimme heidän pelitapaansa kovuudella, aggressiivisuudella ja aktiivisuudella”, Ruohonen kertoo.

Seuraavan kerran Kristika pelaa vieraissa Torpan Poikia vastaan 28.1. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Nunnavuoren palloiluhallissa ToPo oli Kristikaa paremmin luvuin 86-92.

Ritarien seuraava kotiottelu on FoKoPoa vastaan 31.1. Kaikki paikan päälle kannustamaan Kristika voittoon; koripallo on parasta paikan päällä! 

Log in or Sign Up