Otteluraportti: Kristika Turku – Oulun NMKY 8.10.2017

Kristika tyly isäntä oululaisille, vahva alku ratkaisi pelin

Kristika Turku hoiteli Lounais-Suomeen saapuneen vierailijan, Oulun NMKY:n, luvuin 80-66 (45-21). Turkulaiset voittivat kovan puolustuksen avulla ensimmäisen jakson ensimmäiset viisi minuuttia lukemin 17-2. 

Lauantaina Oulun NMKY kohtasi kaarinalaisen Ura Basketin. Ottelussa loukkaantui Oulun toinen jenkkivahvistus, Micah Dunhour. Hänen loukkaantumisensa esti pelaamisen myös Kristikaa vastaan ja hänen poissaolonsa näkyi kentällä. 

Oulun päävalmentaja Jussi Eskolan mukaan Dunhourin poissaolo on valtaisa takaisku ja kuvailee tapahtumaa samaksi, jos Kristikan Mikael Sandberg loukkaantuisi.

“On todella vaikeaa adaptoitua siihen, että paras pelaaja on poissa. Kun materiaali on kapea niinkuin meillä, paras pelaaja ei vaan voi loukkaantua.”

Kristika oli ylivoimainen ekalla puoliskolla ja joukkue johtikin Oulua puoliajalla lukemin 45-21. Toisella puoliskolla Kristika ei saanut pidettyä samanlaista intensiteettiä yllä ja Oulu voittikin jälkimmäisen puoliskon ottelusta 10:llä pisteellä.

Kristika Turun päävalmentajan Juha Ruohosen mukaan pelaamisessa on vielä parennettavaa, vaikka joukkueella on kolmen ottelun jälkeen kolme voittoa. Ruohosen mukaan erityisesti joukkueen rotaatiossa on vielä kaivelemisen varaa, jotta pelaaminen saadaan tasaiseksi koko ottelun ajaksi.

“Me ei tänään oikein päästy kahden ison peliin mukaan, jonka takia meiltä katosi hyökkäyspään optioita ensimmäisen kympin jälkeen.”

Kristikan pelaajista parhaimmistoa olivat Tomi Lommi (16p, 4/7 3p), Eero Innamaa (19p) ja Mikael Sandberg (17p, 6reb). Lommin mukaan ottelun alku sujui suunnitelmien mukaan, mutta saavutetun ison johdon jälkeen ongelmia alkoi näkyä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

“Meidän pelaamisesta katosi tietynlainen energia puoliajan jälkeen ja Oulu pääsi hyvällä pelillä takaisin matsiin. Tämä ei ollut erityisen mieltä lämmittävä ottelu, vaikka voitimmekin.” 

Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan ensi viikon lauantaina, 14.10. kun turkulaiset matkaavat Oulun NMKYn vieraaksi Oulun urheilutalolle. Kristikan seuraava kotipeli on 29.10., jolloin Nunnavuoreen saapuvat Torpan Pojat. 

 

Log in or Sign Up