Otteluraportti: Kristika Turku – Lahti Basketball 04.03.2018

Kristika Turun runkosarja päättyi kotivoittoon! Ritarit otti voiton Lahti Basketballista lukemin 93-85(46-52). Ottelu oli hyvin tasainen, mutta Ritarien vahva heittopeli jälkimmäisellä puoliskolla ratkaisi ottelun.

Ennen runkosarjan päätösottelua turkulaisten playoff-paikka sijalla 5 oli jo varma. Ottelussa oli kuitenkin panosta, sillä vierailija Lahti Basketballin sijoitus oli vielä riippuvainen heidän ja muidenkin otteluiden lopputuloksesta.

Ottelun mahtavin uutinen todettiin jo ennen aloitusheittoa. Kristikan ykköstakamies, pitkään loukkaantuneena ollut Eero Innamaa, teki paluun korisparketille. Ensimäisen jakson aikana Eeron pari ensimmäistä heittoa kolisivat rautoihin, mutta kolmas kerta toden sanoi. Innamaa vaikutti helpottuneelta ja tuulettikin rajusti. Innamaa oli Kristikan parhaita pelaajia tehden 21 pistettä (3/6 2p, 2/4 3p, 9/12 FT). 

Ottelun alku meni vieraiden säestäessä pelin kulkua. Toisella jaksolla he johtivat ottelua parhaimmillaan 11 pisteellä. Ottelun ensimmäinen puolisko oli molemmilta joukkueilta todella ailahtelevaa. Välillä pelissä tuntui olevan enemmän vauhtia kuin järkeä. Molemmat joukkueet upottivat heittonsa mallikkaasti yli 50 prosentin tarkkuudella. Tämä ei kuitenkaan johtunut molempien huikeasta hyökkäystyöskentelystä vaan heikohkosta puolustuksesta. 

Puoliajan jälkeen kotijoukkue tuli sisään uudella latauksella. Puolustus oli huomattavasti ensimmäistä puolikasta tiukempaa ja Kristika onnistuikin pitämään vierailijat 33:ssa pisteessä. Yksi voiton avaimista oli Aubrey Conerly, joka toisella puoliskolla heitti liki kaikki heittonsa sisään niin läheltä kuin kaukaa (19p, 3/5 2p, 4/6 3p). 

Kristikan voitto näytti jo selvältä, kun viimeisen neljänneksen puolessa välissä kotijoukkueen johto oli parhaimmillaan 15:sta pisteessä. Lahti Basketballin Henry Pwono oli kuitenkin eri mieltä ja nosti joukkueen takaisin voittkamppailuun äärettömän kovilla yksilösuorituksillaan (38p, 10/18 2p, 3/6 3p, 9/13 FT, 13 Reb).

Vierailijoilta loppui kuitenkin aika kesken ja Kristika heitti tarvittavat vapaaheitot sisään. Näin Ritarit päättivät runkosarjan voittoon ja samalla varmistui, että samat joukkueet kohtaavat 1A-divisioonan playoffien ensimmäisellä kierroksella. 

Kristika Turku matkaa ensimmäiseen playoff-peliinsä keskiviikkona, kun Lahti Basketball isännöi turkulaisia 7.3. 

Kristikan ensimmäinen kotiplayoff-peli pelataan tämän viikon perjantaina 9.3. Kupittaan palloiluhallisa. Playoffit pelataan paras viidestä -systeemillä, joten jatkoon etenee kolmella voitolla.

Nyt alkavat tosipelit! Tosipelit kaipaavat vielä äänekkäämpää kannustusta kotiyleisöltä, joten kaikki sankoin joukoin Kupittaan palloiluhallille ensi perjantaina! 

Log in or Sign Up