Otteluraportti: Kristika Turku – Järvenpään Koripalloseura 12.11.

Kristika Turku oli tyly isäntä isänpäivänä pelatussa ottelussa, jossa se voitti Järvenpään Koripalloseuran lukemin 91-85 (53-42). 

Ennakkoasetelmat otteluun ei olleet turkulaisittain aivan parhaimmat. Kokoonpanossa oli vain kahdeksan pelaajaa, kun Santeri LatvalaMikael Laihonen, ja Tomi Lommi joutuivat jättämään ottelun JKS:ää vastaan väliin sairastelujen takia. He kaikki ovat joukkueessa isossa roolissa, joten nyt oli tarjolla muille pelaajille vastuuta ja peliminuutteja. Vaihtopenkki vastasikin kutsuun erittäin myöntävästi.

Ottelun parhaimmaksi pelaajaksi valitun konkarin, Arto Talvitien,heittokäsi oli kuumana. Hän teki ottelussa 20 pistettä laittaen yhdeksästä heitosta kahdeksan sisään. Kolmen pisteen heitot hän heitti 100 prosentin tarkkuudella (4/4) ja käsiin tarttui vielä seitsemän levypalloa. 

“Pystyimme osoittamaan, että penkiltä löytyy laajuutta ja isänpäivän kunniaksi itsellänikin heitto osui. Tämä oli todella tärkeä voitto joukkueen itseluottamauksen kannalta”, Talvitie kommentoi. 

Ottelussa nähtiin ritaridebyytti, kun vasta 17-vuotias Oliver Räsänen pääsi ensimmäistä kertaa kentälle miesten 1.A divisioonassa. Hän pelasi liki kuusi minuuttia naulaten ennakkoluulottomasti ainoan kolmen pisteen heittonsa sisään. Räsäsen pistesaalis debyytissä oli neljä pistettä. 

Ottelu oli hyvin vauhdikas alusta loppuun asti. Ottelussa otettiin yhteensä 69 kolmen pisteen heittoa. Erityisesti ottelun ensimmäisellä jaksolla vauhti oli päätä huimaavaa. Järvenpää johti ottelua vain kerran tilanteessa 17-18. Johto oli vierailla vain kymmenen sekunnin ajan, joten kokonaisuudessaan ottelu oli turkulaisten hallintaa.

Kristika johti ottelua parhaimmillaan 77-60. Neljäs jakso oli kuitenkin ritareille todella hankala. JKS kiristi puolustustaan prässäten ylhäältä asti. Viimeisen jakson viimeisillä minuuteilla Mikael Sandbergin (26p, 10reb) saama viides virhe aiheutti turkulaiselle yleisölle vilunväreitä. Järvenpääläisiltä kuitenkin loppui aika kesken ja sarjapisteet jäivät turkulaisille. JKS voitti viimeisen jakson luvuin 9-16. 

Kristikan päävalmentajan Juha Ruohosen mukaan otteluun valmistautuminen oli hankalaa, kun pelaajia on sairastunut kerta toisensa jälkeen. Hän oli kuitenkin kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueensa tekemiseen.

“Puolustuksessa emme aivan päässeet pelaamaan omaa peliämme, mutta onnistuimme riittävän hyvin saadaksemme voiton. Hyökkäyspään peli sujui tänään oikein mukavasti”, Ruohonen kiteyttää.

Kristika kamppailee voitosta seuraavan kerran 26.11., kun he matkustavat Kouvolaan. Seuraava ja viimeinen kotipeli Nunnavuoren palloiluhallissa pelataan 03.12., kun Ritarit kohtaavat sarjakärjen HBA-Märskyn. 

Log in or Sign Up