Otteluraportti: Kristika Turku – HBA-Märsky 03.12.

Kauden parasta palloa pelannut Kristika oli tyly isäntä HBA-Märskylle

Suurilukuinen yleisö oli todistamassa Kristika Turun joutsenlaulua vuosia hyvin palvelleelle Nunnavuoren palloiluhallille. Ja minkälaiset hyvästit joukkue “Nunnikselle” jättikään! Sarjakärki HBA-Märsky kaatui ritarien kourissa lukemin 106-74 (60-32). Suurimmillaan Kristika kävi jopa 48 pisteen johdossa kolmannen neljänneksen lopussa (97-48).

Ottelu alkoi tasaisesti molempien joukkueiden kori-iloittelulla. Molemmat joukkueet juoksivat vauhdikkaasti päästä päähän upottaen koreja kovilla prosenteilla. Ensimmäisen jakson jälkeen taululla komeilivat luvut kotijoukkueen eduksi 30-22. 

Turkulaisten pelissä naksahti asiat kohdilleen toisen jakson alussa. Niin kaukoheittopeli kuin puolustuspelaaminen oli kauden parhaimmissa uomissa. Jo puoliajalla viisi Kristikan pelaajaa oli tehnyt yli 10 pistettä. Erityisesti Tomi Lommin heittokättä oli pidetty ensimmäisen jakson tauolla lieden päällä. Hänellä oli puoliajalle lähdettäessä kasassa 15 pistettä ja neljä sisäänlaitettua kolmen pisteen heittoa neljästä yrityksestä. 

Kristikan päävalmentajan Juha Ruohosen mukaan erityisesti kolme ensimmäistä jaksoa olivat ylivoimaisesti parasta peliä, mitä Kristika on tällä kaudella esittänyt. 

“Meillä oli vähän huono maku edellisestä ottelusta Korikouvoja vastaan. Meillä oli kaksi heikompaa harjoitteluviikkoa takana ja nyt saimme ehjän viikon alle. Se kummasti vaikuttaa pelaamiseen”, Ruohonen heittää. 

Kristikan koko joukkue onnistui ottelussa erittäin mallikkaasti. Eniten pisteitä ja levypalloja keräsi Mikael Sandberg (24p & 15reb). Myös Eero Innamaa hätyytteli tuplatuplaa 19 pisteellä ja 9 koriinjohtaneella syötöllä. Kokonaisuudessaan kotijoukkueen heittoluvut olivat huumaavia (2p 23/38 = 61% , 3p 16/31 = 52%). Mikael Laihonen (19p & 6reb) oli todella tyytyväinen joukkueen esitykseen. 

“Saimme HBA:n varhaisessa vaiheessa pois omasta pelirytmistä, eivätkä he päässeet omaan pelitapaan takaisin. Me saimme hyvin ruokittua omia heitto- ja ajopaikkoja. Saimme tästä energiaa, joka kantoi meitä eteenpäin”, Laihonen kommentoi. 

Kristikalla on vapaa viikonloppu, sillä seuraavan kerran Kristika pääsee tositoimiin 16.12. Tällöin ritarit matkaavat Jyväskylään kohtaamaan Jyväskylä Basketball Academyn. Tämä tulee olemaan joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Ensimmäisen Kristika hoiti kotonaan lukemin 84-79. 

10.1.2018 on päivä, jota turkulaiset ja erityisesti turkulaisest koripalloihmiset ovat odottaneet. Tällöin Kristika Turku pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Turun uudessa Palloiluhallissa. Ensimmäisen ottelun vieraat ovat punaiseen pukeutuva Tampereen Pyrintö. 

Log in or Sign Up