Niko Malinen ja Santeri Latvala Kristikan väreissä kaudelle 2018-19

Niko Malinen, 26, on allekirjoittanut Kristikan kanssa sopimuksen tulevalle kaudelle. Malinen on tuttu kasvo korisympyröistä. HoNsU:n kasvatti on urallaan edustanut liigatasolla Korihaita 3 vuoden ajan kausina 2011-14. Kaudella 2014-15 Malinen oli Korihaitten kantavia voimia nostaessaan perinteikkään seuran takaisin liigaympyröihin.
Malisen kokemuksiin kuuluu myös Suomen 20v. maajoukkueen edustus, divisioona B:n EM-kisoissa.
Heittävä takamies Malinen tuo Kristika Turkuun mm. 3p heittovoimaa, urheilusuutta sekä kokenutta puolustusvoimaa.

Malisen kommentit:
Pienen hengenvedon ja paikkojen parantelun jälkeen syntyi taas kipinä pelaamiseen. Päätöksen tekemisen jälkeen, olen saanut treenaamiseen paljon uutta motivaatiota ja sormet syyhyten odottelen jo, että kesätreenit alkaa. Kristikalla jo viime kausi meni uudella sarjatasolla mielestäni todella hyvin ja toivon, että pystyisin tulevalla kaudella auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon siinä, että sijoitusta saataisiin vielä kirkkaammaksi. Olen kuullut hyviä sanoja Kristikan organisaatiosta, joten odotan innolla tulevaa kautta.

Valmentajan kommentit:
Odotan todella mielenkiinnolla yhteistyötä Nikon kanssa. Olemme jo muutaman vuoden keskustelleet hänen mahdollisesta pelaamisesta Kristikassa. Hienoa, että vihdoin saimme hänet mukaan rakentamaan ja luomaan Kristikan menestystä tulevalla kaudella. Niko tuo joukkueeseemme lisää liigakokemusta ja johtajuutta. Tervetuloa mukaan Niko, ritareihin!

Kristika Turku on tehnyt myös kauden 2018–2019 kattavan jatkosopimuksen Santeri Latvalan kanssa.

Santeri Latvala, 27, edusti Kristika Turkua viime kaudella 2017-18. Ennen siirtymistään Kristikan riveihin, Latvala on ehtinyt pitkällä urallaan pelata myös korisliigaa. Korisliiga kokemusta on tullut ammennettua Kauhajoen Karhussa sekä Loimaan Bisonsissa. Bisonsin riveissä Latvala pääsi voittamaan Suomen mestaruuden kausina, 2011-12 sekä 2012-13. Näiden kausien lisäksi Latvala on edustanut Kaarinan Ura Basketia 4 vuoden ajan 2013-17.

Latvalan kommentit:
Hienoa saada jatkaa Kristikassa viime kauden jälkeen. Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on vielä vaiheessa, mutta uskon että saamme kasaan kilpailukykyisen joukkueen ensi kaudeksi. Henkilökohtaisesti on hienoa lähteä kesän harjoittelujaksoon terveenä ja odotankin jo kovasti syksyn pelejä. Turun kesästä nauttimisen lisäksi kesällä on tarkoitus harjoitella laadukkaasti, jotta olisin valmiina kun pelit alkavat syksyllä.

Valmentajan kommentit:
Latvala tuo meidän puolustukseemme fyysisyyttä sekä kokemusta pienen laiturin paikalle. ”Naatti” oli viime kaudella heti tänne siirryttyään tärkeä osa joukkuettamme, niin kentällä kuin harjoituksissa, ja on sitä ensi kaudellakin, kommentoi Kristikan päävalmentaja, Juha ”Ronde” Ruohonen.

Log in or Sign Up