Mikael Aalto ritareihin

Nyt ovat ritari haarniskat kovilla! Mikael Aalto saapuu Turkuun ja Kristikan väreihin!

Mikael Aalto, 23v, sentterin pelipaikalla viihtyvä sisäpelaaja on allekirjoittanut Kristikan kanssa 2 vuoden mittaisen sopimuksen, kausille 2018-19 ja 2019-2020.

Mikael on pelannut viimeiset kolme kautta (2015-18) korisliigaa KTP Basketin riveissä. Aalto merkkautti viime kaudella kahdesti ottelukohtaisen piste-ennätyksensä 11p (Korihait, Pyrintö). Suurimmat peliminuuttinsa Mikael ansaitsi ottelussa Espoo Unitedia vastaan, pelaten ottelussa reilut 31 minuuttia. Aalto pelasi yhdysvaltalaispainotteisessa korisliigassa keskimäärin mukavat 12:35 minuuttia ottelua kohden. Playoff peleissä Salon Vilpasta vastaan Aalto pääsi jokaisessa ottelussa korintekopuuhiin (4,3,3,7) sekä haastamaan puolustuspäässä sarjan parhaaksi valittua sisäpelaaja Aron Jonesia.

Kaudella 2015-16 Mikael pelasi korisliigan ohella myös kansallista 1B divisioonaa. Kyseisellä kaudella hänen keskiarvot olivat vakuuttavat 18,5p ja 8,1 levypalloa ottelua kohden. Koko kauden tehoindeksiluvuikseen hän rekisteröi huimat 20,2 tehot! Turussa hän kävi pelaamassa NMKY:tä vastaan tehtaillen lukemat 25/9 tehoindeksillä 25.

Mikael on 205cm, 113kg, vahvarakenteinen, atleettinen pelaaja joka antaa itsestään aina kaiken. Hän tuo Kristikaan levypallovoimaa sekä kokoa korin alle. Mikael omaa tehokkaita low post liikkeitä, kykenee pelaamaan ”riman yläpuolella” ja tulee varmasti viihdyttämään Turkulaisia koris faneja näyttävillä highlight donkeillaan! Hyökkäyksellisesti hän pystyy myös hyvällä prosentilla upottamaan keskietäisyyden heiton sekä siirtymään 3p kaaren taakse. Puolustuksellisesti Kristika saa pelaajan joka korinläheisyydessä kykenee ”painimaan” sarjan isoimpia pelaajia vastaan, sekä pelaajan joka hyvän fysiikkansa ansiosta pystyy mm. myös puolustamaan pallolisia pelaajia 3p kaaren takana. Palloskriinien puolustustaminen onnistuu häneltä monin eri tavoin, joka on joukkuepuolustuksen kannalta erinomainen asia.

Mikael Aallon ajatuksia siirtymisestä Kristika Turkuun:

Päätös oli vaikea ja on haikea fiilis lähteä turvallisesta ja kotoisasta Kotkasta pois. Tämä on kuitenkin täysin oikea siirto ja askel ehdottomasti eteenpäin urallani. Kristikalla on selvä tavoite ensi kaudelle ja mulla on paljon nälkää lähteä tekemään töitä sen eteen, että on mahdollista nousta sarjaporrasta ylöspäin. Joukkueessa on pari tuttua pelaajaa jo ennestään, niin sekin auttoi valinnassa, mutta toki tykkään jo itsessään Turun kaupungista ja se on tullut tutuksi tyttöystävän takia. Erinomainen ja odottava fiilis ja tuleva kausi on jonkinlainen uusi alku.

Päävalmentaja Ruohosen mietteitä:

Mikael Aallon nimi oli todella isolla meidän papereissa kun aloimme kartoittamaan ensi kauden joukkuetta. Loistavaa, että saimme hänet ritaripaitaan.

Mikael tulee olemaan iso palanen Kristikan tulevan kauden menestyksessä. Hän on hyvin liikkuva todella urheilullinen pelaaja, joka kykenee omalla tekemisellään luomaan
laajasti etuja joukkueelle.

Mikael antaa meille mahdollisuuden aktiiviseen, aloitteelliseen sekä liikkuvaan pelitapaan, hän sopii todella hyvin jo olemassa olevaan laadukkaaseen pelaajarinkiin. Ensi kauden ritarijoukkue näyttää erittäin hyvältä, vielä toki muutamia palasia vailla. Innolla odotan työntekoa joukkueen kanssa!

Tervetuloa ritareihin ja Turkuun Mikael!

Log in or Sign Up